Konstverket "Framtida Legend" av Markus AnderssonDet finns inget vackrare än när en människa reser sig och på liv och död har bestämt sig för vilken väg hon ska gå vad det än må kosta.Kanske är den människa också mest fri som är fri från rädsla, som med ett avslappnat leende på läpparna utmanar stora faror och till synes övermäktiga fiender.


Vi alla har den heroiska potentialen inom oss. Men då duger det inte att peta sig i naveln och leta efter fel hos sig själva och sina medbröder. Tvärtom måste vi skaka av oss varje tillstymmelse till kollektivt och individuellt självförakt om vi ska ha en chans att hävda oss i denna värld så fylld utav giftormar och eldsprutande drakar.


Världen styrs av bottenlöst ondskefulla individer. Dessa har nyligen lagt sitt nät runt stora delar av jorden. I Spanien sitter folket och hoppas på att kunna få en timmes frigång per dag kommande månad. I många länder svälter redan ackordarbetare.


Nationers resurser köps upp av rovgiriga makter medan folken sitter bakbundna i sina hus. Mer kusligt kunde knappast Kejsarens nya kläder ytterligare än en gång gestaltas här i världen.


Allt kommer ordna sig.., tja om hundra år är vi ju alla döda, men människans värdighet har ett värde i sig. ­


Vi har en bestämmelse av naturen, och jag kan aldrig gå med på att den skulle vara att försmäkta våra dagar i fångenskap, försiktigt tassande på tå framför de dystopiska makter som vill diktera och kontrollera våra liv.


Min kristallkula är grumlig men den lyser blodröd.


För några år sedan målade jag denna målning som jag döpte till "framtida legend".Markus Andersson, konstnär

30 april på Facebook